OUR SERVICES

ULD Digital Care & Control vereenvoudigd overdracht, acceptatie en voorraadbeheer

ULD Digital Care & Control vereenvoudigd overdracht, acceptatie en voorraadbeheer

Zoals veel gebieden van luchtvrachttransport en logistiek, wordt ULD-overdracht overspoeld met handmatige handelingen. Het gebrek aan digitalisering en afhankelijkheid van papieren formulieren, telefoontjes en handmatige data invoer leiden tot belemmeringen binnen het proces.

De luchtvracht sector werkt met communicatietechnieken die niet altijd flexibel en efficiënt kunnen inspelen op behoeften van marktpartijen. Luchtvracht agenten hebben beperkte connectiviteit met betrekking tot ULD-data afkomstig uit de systemen van airlines en afhandelaren. De agenten hebben vaak geen goed overzicht op hun ULD-voorraad en werken met handgeschreven of getypte ULD-return lijsten.

Deze processen zijn tijdrovend en foutgevoelig en moeten op hun beurt weer handmatig worden verwerkt door de afhandelaar. Verkeerde invoer van ULD data leidt tot gebrek aan correct inzicht in de ULD voorraad bij airlines en kan leiden tot kosten voor de afhandelaar en forwarder indien geen afgetekende ontvangstbewijzen kunnen worden overlegd.

 

 

ULD control voor forwarders
Om deze inefficiente werkwijze te doorbreken heeft CargoHub een Digital ULD Care & Control oplossing toegevoegd aan het CargoHub CDM platform. In samenwerking met airline en afhandelaar is het mogelijk om een digitaal overzicht te presenteren aan de forwarder van de ontvangen ULDs. Zo heeft de forwarder een geheel overzicht van zijn ULD-voorraad gesorteerd op handler. Vanaf de ULD-overzicht kan met een paar drukken op knop een digitaal ULD-return lijst gemaakt worden. De ULD-return lijst staat in pdf-format online weergeven en wordt ook naar het e-mailadres van de forwarder verstuurd.

ULD control voor handlers
De aangemaakte ULD-return lijst van de forwarder is ook digitaal inzichtelijk voor de handler. De forwarder hoeft dus niet met z’n papiertje bij de afhandelaar aan te komen. De afhandelaar kan tijdens het lossen de ULD-return lijst via zijn mobiele app accepteren. Zo hoeft de chauffeur niet meer langs kantoor te gaan om afgetekende lijsten in te indienen. Op de aangemaakte ULD-return lijst staan ook barcodes weergeven. Zo kunnen de afhandelaren die geen gebruik maken van het platform de barcodes inscannen via hun handheld. De digitale aanname zorgt dus voor een snellere aflevering en een proces dat aanzienlijk minder foutgevoelig is, wat weer zorgt voor minder contact momenten met airlines.

De voordelen dat de ULD-app biedt zijn legio. Minder administratieve werkzaamheden bij de forwarders, digitaal overzicht met vastlegging van schades en afleverbewijzen, vereenvoudigd aanname proces met minder invoer fouten en sneller lossen van ULD’s bij de afhandelaar.

ULD control voor airlines
Last but not least, ook de luchtvaartmaatschappijen kunnen realtime ULD Care en Control monitoren binnen het platform.

Voor meer informatie kan vrijblijvend contact worden opgenomen met:

Dennis Borst | Product manager
email: support@cargohub.nl

Contact Us

If you have any questions with regards to our services, employment opportunities, or you just want to say 'hello', please feel free to call or make an inquiry, below.

ADDRESS

A. van Leeuwenhoekweg 36B-11
2408 AN, Alphen aan den Rijn

The Netherlands

CONTACT US

Contact us

© 2024 All Rights Reserved CargoHub BV